dilluns, 31 de març del 2008

Primer dia a Europa

Això és una aventura molt important per a mi. Quan estava a Senegal per buscar el meu visat , la persona que dona els visats em va dir d’anar a buscar el meu visat dins d’una setmana. Vaig anar, després ella em va dir que el visat no és feia perquè el cap estava de viatge, i que jo havia de tornar dins d’una setmana. Jo estava molt trista, desesperada. Durant una setmana, no vaig menjar bé i estava malalta perquè jo pensava que no anaven a donar-me el visat.

Per fi vaig tenir el visat i el mateix dia, vaig viatjar a España. Vaig fer una escala a Las Palmas i una altre a Madrid. Quan vaig arribar a Madrid, vaig canviar d’avió i vaig perdre el avió. No sabia què havia de fer, no sabia parlar Català, tampoc Castellà, l’única paraula que vaig entendre era “recepció”, i vaig preguntar a la recepció. A la recepció vaig esperar més d’una hora per canviar el meu bitllet. D’aquí vaig pujar al passadís M per arribar al metro. Quina sort! Al metro vaig veure un Àfrica que va ajudar-me. Tenia gana, fred i estava molt avorrida, el meu objectiu era veure els meus pares. El noi i jo vam esperar més de sis hores abans de prendre l’avió per Barcelona. Quan vaig arribar a l’aeroport vaig buscar els meus pares, no els vaig veure i vaig trucar-los però els seus telèfons estaven apagats. Després de trenta minuts, la meva mare em va veure per casualitat i va buscar el meu pare que estava dins l’aeroport també buscant- me.

Per fi vaig ser amb la meva família a qui no vaig veure durant vuit anys. Mai oblidaré aquesta aventura tan trista, en ella vaig aprendre que és bo parlar moltes llengües.


El món del meu somni


Per canviar el món vull que:
  • el racisme desaparegui
  • els homes i les dones tinguin els maiteixes drets
  • els negres i els blancs siguin iguals
  • els rics ajudin els pobres
  • no hi hagi més guerra
  • la contaminació no existeixi
  • els joves no fumin , no es droguin i treballin
Voldríem un món sense violència, somiem un món amb molt amor. Un altre món seria possible si tothom tingués uns pensaments iguals i ajudar-se entre ells.
Més treball i més igualitat

divendres, 28 de març del 2008

La festa que més m'agrada del meu país


La festa de nit es fa cada any entre el mes de febrer o març. A la tarda anem a cuinar moltes coses per menjar a la nit.De les sis a les vuit anem a arreglar els llocs i anem agafar les coses per a la nit.
Anem al riu o al mar amb llits(si vol), cadires, radio, televisio, catifes, cobrellits perquè fa fred i anem passar la nit al costat del riu.
Escoltem música, ballem, mengem, mirem la televisió i em divertim tota la nit.
Abans de les sis del mati del dia sigüent ens duxem amb l'aigua del riu molt fred.
Una altra cosa, els nois i noies de menys de quinze van a cada casa per demanar
diners i regals.
De totes les festes del meu país és el que
més m'agrada perquè tots els joves es reunixen per compartir alguna cosa espeial i m'agradaria estar allí cada any per passar-lo amb els meus amics.

dimecres, 12 de març del 2008

La vie est belle



La vie nous reserve plein de surprises, et il faut attendre à tout. Elles peuvent être bonnes ou mauvaises, soyons prêts à les affronter car on ne sais jamais d'oú elles viennent et que pourront nous aporter. Je sais que c'est pas grand chose, mais c'est l'une des clés de la vie. Aussi nous devons profiter du temps, savoir pardoner,aimer,donner,aider et essayer d'être heureux, ne jamais accepter qu'une personne te l'empêche.Sans oublier de vous parler de la jalousie qui joue un rôle très important et qui est à la base de beaucoup de souffrances, de peines,de conflit entre nous;nous devons l'éviter pour notre bien et celui de tous. J'espère que ce message sera util à tout ce qui le liront. Aimons-nous.Pourquoi pas?????????????????????????????????????

dilluns, 10 de març del 2008

Mon style de musique


M'agrada aquesta cançó
perquè m'està ensenyant la realitat i com alguns nois juguen amb els sentiments de les noies. Ès molt educativa.